nedeľa 16. januára 2011

Mrkvová rýchlofka

Keďže je skúškové obdobie a nikto z nás neovplýva litrami času, tak dneska nahádžeme do hrnca všetko tak, aby toho bolo veľa, netrvalo to dlho, nemuseli sme to kontrolovať a mohli to jesť celý deň.

V obchode nezabudni!
-tri mrkvy
-jednu cibuľu
-3-4 zemiaky
-čierne korenie, soľ, olej


Mrkvu očistíme, nastrúhame. Cibuľu nakrájame nadrobno. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
Do hrnca nalejeme na dno olej, necháme ho rozpáliť a potom na ňom orestujeme cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, všetko poriadne premiešame, zalejeme vodou (podľa chuti... ak chcete hustú, tak liter, ak jej chcete viac, tak pokojne i viac. ťažká logika!), osolíme, okoreníme. Prihodíme zemiaky (nie veľmi rezko, mrkvová olejová škvrna sa zle umýva zo steny), prikryjeme pokličkou (nechajte tam nejakú škáru, aby to nevykypelo, milí začiatočníci) a odtrepeme sa na facebook napísať status o tom, že sa tešíme na mrkvovú polievku. (ktorá bude hotová, keď sa uvaria zemiaky, čo zhruba trvá tak 20 minút. však ochutnajte, no.)

Mňam, mňam.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára